Brand in overkapping van woning in Heythuysen

Heythuysen – Update 7.52u – De hulpdiensten zijn dinsdag rond 6.50 uur gealarmeerd vanwege een woningbrand aan de Prins Bisschoplaan in Heythuysen.

Bij de woning was brand ontstaan in een overkapping. Vanuit de meldkamer werd opgeschaald naar ‘middel brand’ zodat er een extra blusvoertuig ter plaatse kwam om de brand te blussen. Ook werd er een hoogwerker ingezet.

De brand was snel onder controle. Een deel van de overkapping moest worden open gebroken zodat de brand goed geblust kon worden en het vuur niet zou overslaan op de rest van de woning.

Update: Er stond een loungeset in brand. Dankzij het snelle optreden van de hulpdiensten is de rookschade in de woning beperkt gebleven. Uit voorzorg was ook een ambulance ter plaatse gekomen. Niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. Er zijn ook geen dieren gewond geraakt. Door de brand is de pui beschadigd geraakt en daardoor heeft de woning ook wat waterschade opgelopen.

Bekijk een video via: https://youtu.be/RmfflrKWoJ4