Code oranje: windstoten en zware onweersbuien

Update 19.06u – Door het KNMI is zojuist ‘code oranje’ afgekondigd vanwege zware onweersbuien. Ook in de regio Weert dien je hier rekening mee te houden. Er zijn al de nodige takken van bomen afgewaaid.

De komende uren trekt een gebied met regen- en onweersbuien van zuidwest naar noordoost over het land. Vooral in het zuidoosten kunnen deze buien zwaar uitpakken met met kans op (zeer) zware windstoten van 75-100 km/uur, hagel van ca. 2 cm en veel regen in korte tijd. Hiervoor staat code oranje uit.

Vrijdagmiddag is er in het zuidoosten opnieuw kans op stevige onweersbuien, die gepaard kunnen gaan met zware windstoten, hagel van ca. 2 cm en veel regen in korte tijd.

Hierdoor kan schade en gevaar ontstaan als gevolg van omvallende bomen, rondvliegende voorwerpen, wateroverlast en blikseminslag.

Update 14.23u: een deel van de Maaseikerweg is afgesloten vanwege een omgewaaide boom.

Update 14.32u: het is er even stevig aan toe gegaan in Weert. Ook op de Boshoverweg en Diesterbaan zijn bomen omgevallen.

Update 15.16u: de wind is weer gaan liggen. De brandweer, gemeente en groenaannmers zijn nog bezig met het opruimen van de stormschade. Tevens enkele ingestuurde foto’s toegevoegd.

Update 19.06u: enkele foto’s toegevoegd.