Dodenherdenking Weert in beeld

Ieder jaar organiseert het Comité Bevrijding en Herdenkingen Weert op 4 mei voor onze gemeente een plechtige bijeenkomst rondom de Dodenherdenking en vieren we samen onze vrijheid op 5 mei.

In 2020 en 2021 was alles anders. Ze moesten rekening houden met de COVID-19 maatregelen. Binnen die mogelijkheden hebben ze wel alle burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties, herdacht.

Op woensdag 4 mei herdachten ze voor de 77e keer de Nederlandse oorlogsslachtoffers. Dit deden ze in Weert met een  herdenkingsbijeenkomst bij de Rumolduskapel in de wijk Fatima. Het thema voor 4 & 5 mei 2022 was ‘Vrijheid in Verbondenheid’, een thema actueler dan ooit. Ook hier werd stilgestaan bij de oorlog in Oekraïne.

Tijdens de bijeenkomst vonden diverse voordrachten plaats. Ook werden er kransen en bloemen gelegd. RICK’s fluitensemble Mei Li verzorgde dit jaar de muzikale omlijsting.


Een bijdrage van Theo Van de Winkel