Er komt geen 22e Landdag in Altweerterheide

In 1997 wilde het actiecomité “Laat het (Heilig) Hart spreken” geld inzamelen voor de renovatie van het leidak van de H. Hartkerk.

Op 6 september 1998 resulteerde dit initiatief resulteerde naar idee van Harrie Gubbels (†) in de Landdag Altweerterheide. Twee organisatoren van het eerste uur, te weten Annie Kluitmans en Piet Bonten, zijn nog tot de laatste jaren betrokken geweest bij de organisatie dit evenement.

Elk jaar weer, terug naar de tijd van weleer!

De bezoekers van de Landdag konden genieten van oude landbouwmachines, oude tractoren, oldtimers en oude vrachtwagens.

Er waren diverse oude ambachten, wisselende demonstraties op het middenveld. De Landdag was uitgegroeid tot een evenement dat jaarlijks op de eerste zondag van september vele duizenden bezoekers trok uit Nederland, België én Duitsland.

De thema’s varieerden van paard dressuur, honden behendigheid, schapen drijven, brand blussen, enzovoort. Voor de kinderen werden ook activiteiten georganiseerd door o.a. scouting Sint Maarten.

Op het evenemententerrein was een plek waaronder het genot van een drankje en een hapje men kon genieten van live-muziek van een blaaskapel of het Altweerthei-jse zangduo Double You M. Dit duo heeft zelfs in 2009 het lied “Kom mét mich mej nao de Landdag“ voor de Landdag geschreven.

Niet meer realistisch

Na een periode van corona-maatregelen begon het bestuur weer met de eerste start voor de Landdag 2022. Hierbij kwamen ze echter tot de conclusie dat door allerlei nieuwe situaties het niet meer realistisch was om het evenement als vanouds te organiseren. Ze hebben daarom met pijn in het hart moeten besluiten om geen 22e Landdag meer te organiseren.

Dank aan vrijwilligers

De organisatie bedankt de vrijwilligers die 22 jaar door hun grote enthousiaste inzet het unieke, gezellige evenement “De Landdag Altweerterheide” mogelijk hebben gemaakt. De bezoekers, de deelnemers en het bestuur hebben afgelopen jaren zeer genoten. Dankzij iedereen zijn ook de vele renovaties van de Heilig Hartkerk mogelijk geworden.

Beperkte doorstart wordt onderzocht

Er wordt wel nog onderzocht nog of er een beperkte doorstart kan worden gemaakt samen met andere activiteiten van Altweerterheide in het weekend van 27 en 28 augustus, zo laat de organisatie weten.