In Weert geen langere wachttijden voor rijbewijzen en reisdocumenten

In de landelijke media zijn de laatste tijd berichten verschenen dat de wachttijd voor het aanvragen van een paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs bij sommige gemeenten op kan lopen tot drie maanden. Dat is bij de gemeente Weert niet het geval.

Je kan zelf meehelpen om de wachttijd zo kort mogelijk te houden door:

  • Een online intake te starten voor het aanvragen of verlengen van een reisdocument(en) en/of rijbewijs. Je hoeft na de online intake alleen nog naar het stadhuis te komen voor het inleveren van een pasfoto en het zetten van een handtekening. De online intake start je via www.weert.nl/paspoort-id-kaart-rijbewijs
  • Het nieuwe document pas aan te vragen wanneer dat echt nodig is. Het is niet nodig om een document dat in juli afloopt, nu al te vervangen.

De productietijd voor documenten is bij de gemeente Weert nog steeds 5 werkdagen. Dus als je op tijd een afspraak maakt (twee weken vóór het verlopen van het document), heb je jouw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs ruim op tijd binnen.

Vakantieperiode

De ervaring leert dat het in juni vaak wat drukker is met aanvragen van paspoorten en rijbewijzen, zo geeft de gemeente Weert aan. Dan kunnen de wachttijden uiteraard wat oplopen. Ook voor die periode geldt: maak op tijd een afspraak, maar niet te vroeg. Ze vragen je om niet te vroeg een afspraak te maken, maar echt te kijken naar de datum op het document. Inwoners ontvangen tijdig bericht als het paspoort of identiteitsbewijs dreigt te verlopen.