Lezing: kanarie in de koolmijn: de polen en klimaatverandering

Algemeen Uitgaan Weert 2 reacties 1 min. leestijd

Zijn de polen onze kanarie in het kooitje in de kolenmijn die waarschuwt voor de gevolgen van klimaatverandering? Spreker Ad Havermans vertelt je er graag meer over tijdens zijn lezing op 10 mei a.s. in Weert.

Het Noordpoolgebied warmt drie sneller op dan het wereldgemiddelde. Dat heeft ingrijpende gevolgen voor dit gebied zelf, maar zeker ook voor de hele wereld. Het is immers een van de drie koude polen van de wereld, naast het Zuidpoolgebied en het Himalayamassief. Allereerst wordt gekeken hoe de klimaatverandering in dit gebied zich voltrekt. Vervolgens wordt ingegaan op de gevolgen voor het Noordpoolijs en voor Groenland? Wat betekent het bijvoorbeeld voor de mondiale zeespiegelstijging? Wat betekent het voor het ecosysteem, het leven in het noordpoolgebied.

Daarna wordt de situatie van het Zuidpoolgebied en met name West Antarctica bekeken. De situatie lijkt minder urgent dan die van het Noordpoolgebied, maar Antarctica en zijn ijskap zijn van een ongekende dimensie. Zelfs geringe smelt kan al grote effecten hebben.

Informatie

  • Lezing: De kanarie in de koolmijn: de polen en klimaatverandering.
  • Spreker: Ad Havermans
  • Datum: Dinsdag 10 mei a.s. om 19.30 uur
  • Plaats: Party Centrum/Restaurant De Sluis; Industriekade 58, 6006 SJ Weert
  • Toegang: Gratis

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
2 reacties