Man zoekt verkoeling in kanaal Nederweert en kan er niet meer uit

Nederweert – De hulpdiensten zijn zaterdag rond 21.00 uur gealarmeerd omdat aan de Wessemerdijk in Nederweert een persoon te water was geraakt.

De hulpdiensten werden naar de Kanaalweg (aan de andere zijde van kanaal Wessem-Nederweert) gestuurd om daar de persoon te redden.

Ter plaatse bleek dat een man, vermoedelijk onder invloed van alcohol, het kanaal Wessem-Nederweert in was gesprongen. Hij was samen met een groepje gaan zwemmen na een gezellig avondje barbecuen aan het kanaal. De man raakte echter verstijfd en kon niet meer op eigen kracht aan wal komen. De andere mensen van de groep hielden de man vast totdat de hulpdiensten arriveerden en hij alsnog uit het water kon worden getrokken.

Een ambulance en ook de brandweer waren opgeroepen. Hun inzet bleek uiteindelijk niet nodig te zijn. De man die uit het kanaal was gehaald hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De politie is vervolgens in gesprek gegaan met de groep en heeft de gegevens van de mensen genoteerd.