Muzikant botst achterop ‘gearbus’ van Britse band The Gulls

Hunsel – Op de snelweg A2 bij Hunsel heeft vrijdag rond 22.40 uur een verkeersongeval plaatsgevonden. Een ongeval waarbij de betrokkenen met hun oren stonden te klapperen en de afloop een bijzondere wending kreeg.

Het was een muzikant die achterop de gearbus (materiaalbus) van de Britse band The Gulls botste. De voertuigen reden richting het zuiden. Bandleden van The Gulls waren van Amsterdam onderweg naar Geleen toen ze plotseling van achteren werden aangereden op de A2. De bestuurders wisten hun voertuigen veilig op de vluchtstrook te parkeren.

De automobilist werd in een ambulance nagekeken en het opvallende was dat er werd gelachen bij de deur. Beide betrokken partijen kenden elkaar (nog) niet. Maar tijdens het onderlinge gesprek bij de ambulance kwamen heel wat toevalligheden naar boven. O.a. hun liefde voor muziek en de locaties waar beide partijen optraden. “What a coincidence, just crazy”, reageerde een van de Britse bandleden terwijl hij met z’n handen op het hoofd van ongeloof op de vluchtstrook stond.

De automobilist werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. Maar de ambulance vertrok pas nadat een diner-afspraak was gepland. De muzikant en bandleden hebben afgesproken dat ze morgenavond samen gaan uit-eten.

Er werd een berger opgeroepen om de beschadigde auto van de muzikant af te slepen. De materiaalbus van The Gulls kon doorrijden naar Geleen. In Geleen bezoeken ze het ouderlijk huis van hun drummer Bob Kessels.

Komende zondag treed de band op in Poppodium Volt Sittard waar ze een live-album zullen opnemen. De dienstdoende agenten werden bedankt voor hun hulp en uitgenodigd om het optreden bij te wonen.

Zowel De Limburger als 1Limburg maakten recentelijk een bericht over de bijzondere band The Gulls. Klik op de linkjes voor meer informatie.

Bekijk een video: https://youtu.be/MLIRG2_1jjY