Nyrstar Budel doet investering van 1,3 miljoen euro

Foto via Nyrstar

Budel – Zinksmelter Nyrstar heeft deze maand op haar fabrieksterrein in Budel twee volledig nieuwe compressoren in gebruik genomen.

Deze produceren perslucht die in de gehele fabriek wordt gebruikt voor pneumatisch poedertransport en het opereren van fabrieksinstallaties zoals de bediening van kleppen.  Het gaat hierbij om een investering van in totaal 1,3 miljoen euro.

Met deze investering maakt de zinksmelter haar operatie nog meer energie-efficiënt en milieuvriendelijk, en daarnaast verlaagt het de elektriciteitsrekening.  De vervanging van een derde persluchtcompressor volgt in 2023. En de investeringen in duurzaamheid lopen door.

General Manager Henk Leendertse: “Vorig jaar namen we 55 nieuwe mensen in dienst in onze fabriek in Budel. Reden is dat we afgelopen tijd voor tientallen miljoenen euro’s aan moderne en duurzame installaties in gebruik hebben genomen, en we gaan ook in de toekomst op dat élan verder. Ook dit jaar zal Nyrstar in Budel tot tientallen nieuwe mensen in dienst nemen, voornamelijk in productie- en onderhoudsfuncties.”

De vestiging van Nyrstar in Budel-Dorplein behoort tot de grootste en meest energie-efficiënte zinksmelters in de wereld.