Brandweer en politie grijpen in bij twee stookvuren

De brandweer en politie zijn donderdag rond 13.30 uur gealarmeerd vanwege een buitenbrand aan de Heltenbosdijk.

Ter plaatse bleek dat een man op een perceel een stookvuur had gemaakt. Dit zorgde voor nodige rookontwikkeling en ook waren er vlammen te zien. De brandweer en politie maanden de man om het stookvuur te doven.

Tijdens de rit naar de Heltenbosdijk had de brandweer ook rookontwikkeling gezien bij een perceel aan de Bocholterweg. Ook hier werd een bezoekje gebracht en werd opgedragen om het stookvuur te doven.

De brandweer benadrukte dat gezien de droogte in deze tijd het niet wenselijk is om stookvuren aan te maken. De vuurvonken die afkomen van de stook vuren kunnen in de droge natuur terecht komen, met alle gevolgen van dien.