Het regent (complimenten) bij opening Kasteelpark Nijenborgh

Algemeen Uitgelicht Weert 2 reacties 3 min. leestijd

Met een concert, symposium en de uitreiking van een magazine werd er zondag toegewerkt naar het langverwachte moment; de onthulling van het ruiterstandbeeld van de Graaf van Horne te paard. Met dit symbolische en historische moment werd Kasteelpark Nijenborgh officieel geopend.

De ochtend van de officiele opening begon met een ontmoeting van betrokkenen in de Paterskerk. Onder het genot van een hapje en een drankje werden er toespraken gehouden en werden de eerste exemplaren van het magazine over de Nijenborgh uitgereikt. Vanwege de weersvoorspelling werd het regenscenario uit de kast getrokken.

Openingssymposium en concert

Daarna werd de oversteek gemaakt naar het naastgelegen Franciscus Huis waar een openingssymposium werd gehouden. Ook Kerkelijke harmonie St.-Joseph 1880 Weert gaf een Van Horne concert. Gastsprekers vertelden over de historische, archeologische en ontwerptechnische facetten met betrekking tot de geschiedenis van de Nijenborgh.

Onthulling

Na het symposium was het grote moment daar. Het ruiterstandbeeld van de Graaf van Horne te paard werd onthuld. Vanwege het regenscenario werd gekozen om de rode knop voor het officiele moment in het Franciscus Huis in te drukken. Aldaar was er ook een live-beeldverbinding vanuit het park te zien.

Op het kasteelpark stond het beeld achter een zwart doek verscholen. Op het moment dat in het Franciscus Huis de knop ingedrukt werd viel het doek naar beneden en verscheen het beeld vanuit de mist voor de ogen van het aanwezige publiek. Het publiek had geluk, want op het moment van de onthulling was het even droog.

Over het kasteelpark

Kasteelpark Nijenborgh herbergt veel kenmerkende verhalen en karakteristieke elementen. Een groen hart dat in een gloednieuwe gedaante klaar is voor de toekomst, waarin het verhaal van de rijke historie van Weert wordt verteld. Waar recreatief verblijf op natuurlijke wijze samenkomt met cultuur, historie en klimaatadaptatie.

De bezoekers die vandaag het park aanschouwden waren vol lof over de nieuwste aanwinst voor Weert. Het regende niet alleen hemelwater, maar ook complimenten.

Activiteiten

Vandaag en morgen vinden er nog tal van activiteiten plaats op en rond het kasteelpark. Het volledige programma kun je vinden via de website https://www.stichting1568.nl/.

Bekijk de onthulling van het ruiterstandbeeld: https://youtu.be/3ttH4PSDIDQ

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
2 reacties