“Enkele uurtjes als vrijwilliger bij ouderen, dat maakt me gelukkig!”

Jacqueline Brils vertelt haar verhaal!

Heb je wat tijd over? En wil je iets betekenen voor een ander? Misschien heb je een leuke hobby of interesse die je met ouderen in een (woon)zorgcentrum van Stichting Land van Horne wil delen? “Gewoon doen!”, dat is het motto van Jacqueline Brils. Zij zet zich een paar uurtjes per week vrijwillig in als ondersteuner bij het kleinschalig wonen in zorgcentrum Martinus. Dit combineert ze met haar baan bij een medisch distributeur in Weert. Ze deelt graag haar verhaal om meer mensen voor vrijwilligerswerk te enthousiasmeren.

“Mijn vader is jaren geleden overleden aan de gevolgen van dementie. Tijdens zijn verblijf in het zorgcentrum zag ik dat de zorgmedewerkers, ondanks dat ze dit heel graag zouden willen, niet altijd de tijd hebben om bewoners naast de zorg, de persoonlijke aandacht te geven. Een praatje maken, wandelen, samen puzzelen of gewoon iets gezelligs doen. Daarom werk ik sinds juli 2021 als vrijwilliger op een afdeling voor mensen met dementie.

Ik heb er vanaf dag 1 nog geen minuut spijt van gehad. Het is zo ontzettend leuk om mensen te zien genieten van de kleine dingen; lekker in het zonnetje zitten, een kopje koffie drinken in de gasterij of even naar de stad. Ik heb veel plezier met de bewoners en als zij genieten dan is mijn dag ook helemaal goed! Ook het contact met de collega’s van de afdeling, mantelzorgers en andere vrijwilligers maakt het vrijwilligerswerk boeiend.  

En als je denkt: ‘Ik heb helemaal geen tijd voor vrijwilligerswerk’. Weet dan dat je al met een paar uurtjes van grote betekenis kunt zijn voor anderen. Ik werk zelf 4 dagen in de week en op mijn vrije dag ga ik altijd eventjes naar Martinus. En dan zie ik de bewoners genieten, en dat maakt mijn en hun dag al goed! Vrijwilligerswerk? Ik zeg DOEN!”


Wil jij je ook vrijwillig inzetten of weten waar jouw vrijwilligerskracht ligt? Kijk dan op www.werkenbij.landvanhorne.nl/vrijwilligers of bel naar 0900 333 55 55.