Jarige HackShield-winnaar Vince te gast bij brandweer

112 Algemeen Brandweer Weert Weert Reageer 2 min. leestijd

Vince Boeijen kreeg woensdagmiddag, op zijn verjaardag, een rondleiding op de Weerter brandweerkazerne. Niet omdat hij elf kaarsjes mocht uitblazen, maar omdat hij de beste Weerter speler was van het online cybersecurity-spel HackShield.

Brandweerwagen voor de deur

Om even 14.00 uur werd Vince thuis op Boshoven door de brandweer opgehaald. In een brandweerwagen werd hij, samen met zijn ouders en broertje Luc, naar de kazerne gebracht. Daar werden ze getrakteerd op vlaai en wat te drinken.

Rondleiding

Bevelvoerder Ludwig Oerlemans gaf het gezelschap vervolgens een rondleiding door de Weerter brandweerkazerne. Zo mochten ze een kijkje nemen in de kleedruimte van de brandweermannen en -vrouwen. Ook werd hen alles verteld over de brandweerwagens die klaar stonden om uit te rukken.

Op de foto

Natuurlijk werd er ook nog even, ter herinnering, een foto gemaakt. Vince en zijn jongere broertje poseerden, met brandweerhelm, samen met bevelvoerder Ludwig en de nieuwe postcommandant Joey van de Kruijs voor de fotograaf. Met het aandenken en een mooi verhaal om op school te vertellen ging de HackShield-winnaar weer huiswaarts.

HackShield

HackShield is een cybersecurity-spel voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Hiermee kunnen ze op speelse manier online gevaren leren kennen en voorkomen. Het idee is dat kinderen zogenaamd ‘cyber-agents’ worden. Ze beschermen niet alleen zichzelf, maar ook hun omgeving, tegen online-criminaliteit. Wil je HackShield zelf ook spelen: https://nl.joinhackshield.com/nl/gemeente/weert.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie