Vluchtstrook A2 bezet door verkeer dat sluiproute wil nemen

Vanwege het boerenprotest op de A67 bij Liessel (richting Venlo) kiezen veel weggebruikers ervoor om via de snelweg A2 richting Weert om te rijden.

Vooral vrachtverkeer dat richting Venlo moet rijden wil via de A2 en N275 omrijden om bij de plaats van bestemming te komen. Het gevolg is dat het verkeer zich ophoopt bij de afrit A2 Weert / Nederweert. Er is inmiddels een file ontstaan waarbij het sluipverkeer op de vluchtstrook staat en zo de doorgang blokkeert.

Mocht je via Weert-Noord richting het zuiden rijden, houd dan rekening met verkeershinder. Sommige mensen bedenken zich en schieten plotseling de snelweg A2 op en dat heeft inmiddels al tot enkele bijna-ongelukken geleid.

Drukte elders

Door het sluipverkeer is het extra druk op de A2 tussen Eindhoven en Weert. Tussen Ell en Ittervoort staat ook een file, maar dat komt door een defecte vrachtwagen.