Bospop is van start gegaan; ook voor eigenaar van uitgebrande caravan

Het zonnetje schijnt, het bier staat koud en de artiesten zijn er klaar voor (op Rag’n’Bone Man na dan). De toegangspoorten zijn geopend en het grote Bospop-feest is begonnen.

De afgelopen periode is een grote groep vrijwilligers aan de slag gegaan om van deze jubileum-editie van Bospop een mooi feestje te maken. Er is zowel achter de schermen als op het festivalterrein hard gewerkt om alles voor elkaar te krijgen. Er worden dit weekend zo’n 57.000 tot 60.000 bezoekers verwacht, zo licht Florian de Wit namens de Bospoporganisatie toe.

Met de opbouw van het festivalterrein hebben tientallen vrijwilligers zich in het zweet gewerkt. De groep vrijwilligers is dit weekend nog groter. Er moet natuurlijk bier getapt worden, de fietsen moeten gestald kunnen worden, de wc’s moeten schoon blijven en ga zo maar door. Het is een kleine greep van taken die door vrijwilligers worden uitgevoerd.

Gisteren werd er al een feestje gevierd met het concert van Kings of Leon. Dat was een afzonderlijk concert dat door Mojo Concerts was geïnitieerd. Ze konden daarbij gebruik maken van de Bospop-faciliteiten. Een geslaagde avond aldus de organisatie en wellicht is dat een goed recept voor de toekomst.

Uitgebrande caravan

Sommige festivalbezoekers verblijven al twee dagen op de camping. Voor een van de campinggasten begon het festivalweekend er zuur. Nog voordat het festival begon brandde zijn caravan uit.

De organisatie van Bospop heeft voor dit weekend een vervangende caravan kunnen regelen voor de gedupeerde. Dus Bospop kan ook voor hem gewoon doorgaan. Na het festival zal hij wel op zoek moeten gaan naar een nieuwe caravan, maar het Bospopfeest zelf wordt in elk geval niet van hem afgepakt.

Nog kaarten beschikbaar

Momenteel loopt de festivalweide lekker vol en staan de eerste bezoekers te genieten van het festival. Er zijn nog kaarten voor alle festivaldagen beschikbaar aan de dagkassa. Voor meer informatie: www.bospop.nl.

Bekijk een video: https://youtu.be/zIJItGkBZpI