Man zwaargewond na botsing tegen geparkeerde bestelauto in Budel-Schoot

Budel-Schoot – De hulpdiensten zijn donderdag iets voor 23.00 uur gealarmeerd vanwege een zwaar verkeersongeval in Budel-Schoot. Het ongeval gebeurde op de Hamonterweg, nabij de Belgische grens bij Hamont-Achel.

Een personenauto, komende uit de richting van Belgie, was door onbekende oorzaak van de weg geraakt na het passeren van een bocht. De auto botste vervolgens tegen een geparkeerde bestelauto die naast de weg stond.

Buurtbewoners schrokken van de flinke klap, gingen poolshoogte nemen en sloegen alarm. In de auto troffen ze een zwaargewonde man aan. De bestelbus waar de auto tegen was gebotst stond tientallen meters verderop in een greppel.

Bevrijding

De brandweer assisteerde, door middel van hydraulisch gereedschap, bij het bevrijden van het slachtoffer. Een traumahelikopter met aan bood het Mobiel Medisch Team landde in een nabij gelegen weiland. Een trauma-arts bood medische bijstand en is met de ambulance meegereden naar het ziekenhuis in Tilburg.

Jerrycan

In de kofferbak van de auto werd een jerrycan aangetroffen. De brandweer ging op onderzoek uit om te achterhalen wat er in deze jerrycan zat. Hiervoor werd voor de zekerheid gebruik gemaakt van ademlucht. Het bleek uiteindelijk te gaan om een brandstof.

Afsluiting

De oorzaak van het ongeval is onbekend. De weg is nog tot na middernacht afgesloten geweest vanwege onderzoek en bergingswerkzaamheden.

Bekijk een video: https://youtu.be/s9mk14mT5qw