Brandweer zoekt in Thorn naar mogelijke drenkeling

112 Algemeen Brandweer Weert Maasgouw Reageer 1 min. leestijd

Thorn – Update 14.06u – De brandweer is zaterdag rond het middaguur gealarmeerd omdat er mogelijk een persoon te water was geraakt in Thorn.

Op de dijk aan de Waterstraat (bij Kasteelhoeve De Grote Hegge) stond een rollator. De brandweerduikers van de brandweer Weert kwamen ter plaatse en begonnen met een zoekactie in het water. Ze ondersteunden de brandweer van Wessem.

Naast de duikers zocht ook een sonarboot van de brandweer mee en hield de Reddingsbrigade een oogje in het zeil. Er werd vooral gezocht in de nabijheid van een bootsteiger.

Tijdens de zoekactie werd bekend dat de rollator er al sinds dinsdag staat. De brandweer heeft uit voorzorg nog even gezocht, maar het vermoeden bestaat dat de rollator onbeheerd is achtergelaten. Er werd uiteindelijk niemand meer aangetroffen.

In opdracht van de politie werd ook een Burgernet-bericht verstuurd naar de mensen in de omgeving om zo de eigenaar te achterhalen. Ook dat leverde helaas niets op.

Update 14.06 uur: Een woordvoerder van de brandweer meldt inmiddels dat de rollator al minimaal 5 weken naast de waterplas stond. De zoekactie is gestopt.

Bekijk een video: https://youtu.be/t-ymhW3SmoE

ūüĒĒ Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

ūüďį Ontvang je de gratis nieuwsbrief al?¬†Schrijf je gratis in.

ūüćē Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie