Burlende edelherten spotten in het Weerterbos

Let op: Aanmelden is verplicht

Foto door: Henk Heijligers

Vanaf 13 september organiseert Het Limburgs Landschap edelhertenexcursies naar het Weerterbos. De herten worden de komende weken bronstig, je kan getuige zijn van dit spectaculaire schouwspel.

Burlen

In het Weerterbos, ten noordwesten van Weert, loopt een roedel edelherten. In de periode september/oktober worden de mannetjes bronstig en proberen de vrouwtjes, de hindes, als een harem bij elkaar te houden. Dat gaat niet zonder slag of stoot en gaat vooral gepaard met veel vocaal geweld, het burlen. Soms leidt dit tot een echte knokpartij, waarbij uitdagers elkaar met hun imposante gewei te lijf gaan. Gelukkig leidt dit spectaculaire gevecht om de hindes zelden tot ernstige verwondingen.

Edelherten spotten (wel aanmelden!)

Vanaf dinsdag 13 september tot en met zondag 10 oktober worden bijna dagelijks excursies georganiseerd om dit indrukwekkende schouwspel van de bronst met burlende edelherten te bekijken. Je kan een toegangsticket bestellen voor € 7,00 per persoon (Beschermers van Het Limburgs Landschap krijgen korting) op www.limburgs-landschap.nl/kalender.