Helpende handen nodig voor “Euver de Grens” in Stramproy

Algemeen Dorpen Stramproy Weert Reageer 4 min. leestijd

In september staat er een groot evenement in de planning in Stramproy. Bij de Broekmolen zullen in totaal 10 buitentoneelvoorstellingen opgevoerd worden van het zelf geschreven en geregisseerde stuk “Euver de Grens”.

De voorstellingen zijn nagenoeg uitverkocht, zodat er ruim 4000 bezoekers naar deze avonden zullen komen kijken. Daarnaast zijn er ook drie nevenactiviteiten, zoals het scholenproject, met 16 deelnemende basisscholen, die een compleet en digitaal lespakket  aangereikt krijgen. 

Daarnaast is er een mooie tentoonstelling, opgezet met de Heemkundeverenigingen van Kinrooi, Bocholt en Stramproy, samen met Grenspark Kempenbroek. Deze is ook te zien in de tent bij de Broekmolen. En tot slot zijn er echte smokkeltochten voor tieners, van 10 -15 jaar, die zelf mogen smokkelen, langs de commiezen moeten sluipen, een piloot moeten overbrengen etc. etc.

Helpende handen

Voor die hele organisatie zijn helpende handen nodig. De organisatie zoekt daarvoor vrijwilligers tussen 6 en 28 september, die een handje willen helpen. Of het liefst twee handjes willen helpen, op een paar dagen. Er staat al een schema voor op de website www.buitentoneelstramproy.nl.

Vooral tijdens de uitvoeringen zijn er alleen ’s avonds al zo’n 30 vrijwilligers nodig. Denk aan hulp met catering, maar ook hulp met regelen verkeer, parkeren, toegangscontrole, verkoop consumptiebonnen en het begeleiden van bezoekers bij enkele andere activiteiten zoals de smokkeltocht en de tentoonstelling. Ook in de opbouw en afbraak en de bezetting overdag (“bewaking”) zijn mensen nodig. Juist daarvoor komen we nu nog  mensen te kort. Het is licht werk, op een prachtige plek. Misschien wel iets voor jou.

Opgave kan per dagdeel

Op het formulier op de website staat voor elk dag een opgavemogelijkheid per dagdeel. De grootste behoefte aan vrijwilligers is dus op de avonden met een toneeluitvoering, maar de tekorten zitten vooral in opbouw en afbraak en dagbezetting.

Per dagdeel / dienst moet je rekening houden met circa 4 uur vrijwilligerswerk op het terrein. Tijden zijn ruwweg voor de ochtend van 08.00-12.00, vroege middag van 12.00 – ca. 15.30 en late middag van ca. 15.30 – 19:00. De diensten overdag houden naast enkele kleine klusjes vooral in dat er iemand op het terrein aanwezig is (telkens twee personen). De avond is van 19.00 tot 23.00. Exacte tijdstippen volgen nog zodra de roosters bekend gemaakt worden.

Beloning

Als beloning voor jouw inzet als vrijwilliger nodigen ze je uit voor een gezellige feestelijke afsluiting op de locatie, op dinsdag 27 september, met de gezamenlijke cast en organisatie. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd. Voorwaarde is wel dat er dan tenminste vijf diensten als vrijwilliger meegedraaid zijn.

Goed om te weten

Je kan achteraf je formulier niet meer inzien. Als je een e-mailadres achterlaat, nemen ze weer contact met je op. Voor mensen die liever een papieren aanmelding doen, dat kan ook. Lever in bij het secretariaat Boonenstraat 16 te 6039 GA Stramproy, of stuur een mail naar [email protected]. Ze hopen in de tweede helft van augustus het rooster gevuld te hebben en iedereen te informeren.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie