Lezing: Godsdienstvrijheid

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 2 min. leestijd

De Broederschap nodigt je van harte uit voor een lezing van de heer Peter Broeders, directeur van Kerk in Nood. Deze lezing gaat in op een heel actueel onderwerp. In sommige landen worden mensen vervolgd om hun geloof. Maar hoe vrij zijn we in Nederland om te geloven en naar ons geloof te leven?  

Hoe vrij zijn wij?

In landen als Noord-Korea, Syrië en Nigeria worden mensen vermoord om hun geloof. In China en Vietnam zitten mensen gevangen omdat ze niet vrij zijn om te geloven. Maar hoe vrij zijn we in Nederland om te geloven en naar ons geloof te leven? Durven we het over ons geloof te hebben? Tijd om het te hebben over een mensenrecht waarover steeds minder wordt gesproken… 

De spreker is sinds 2019 directeur van Kerk in Nood Nederland. Kerk in Nood Nederland maakt deel uit van een internationale organisatie die christenen ondersteunt als ze worden vervolgd of onderdrukt worden of in pastorale nood zijn. Deze katholieke hulporganisatie heeft kantoren in 23 landen.

Locatie

De lezing is op woensdag 14 september in het klooster van de zusters Birgittinessen aan de Maasstraat 17 in Weert. De lezing start om 19.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur. De avond duurt tot ongeveer 21.00 uur. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen aan de spreker. Vrije entree en introducees zijn van harte welkom. In verband met de organisatie graag aanmelden via [email protected].

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie