Politiehelikopter boven Nederweert vanwege verdachte pottenkijker

Nederweert – De politie is maandagavond in Nederweert een zoekactie begonnen vanwege een verdachte situatie. Er werd ook een politiehelikopter ingezet.

Er was alarm geslagen nadat buurtbewoners hadden opgemerkt dat een jongeman zich verdacht gedroeg. De man was bij meerdere woningen iets aan het zoeken. Hij zocht in o.a. (bloem)potjes en mandjes. Hij rammelde er soms mee wat deed veronderstellen dat hij op zoek was naar bijvoorbeeld sleutels.

De politie kwam met meerdere eenheden naar Nederweert om te zoeken naar deze verdachte persoon. Een politiehelikopter die toevallig in de buurt was (bij Valkenswaard), vloog door naar Nederweert om de agenten op de grond te ondersteunen bij de zoekactie.

Agenten hebben uiteindelijk een adres in de St. Rochusstraat bezocht. Er werd niemand aangehouden, maar dat betekent niet dat er geen onderzoek gaande is. Het advies is om alles goed af te sluiten en de sleutels goed op te bergen.

Mocht er zich weer een verdachte situatie voordoen, dan wordt geadviseerd om weer de politie te bellen.