AH Overblijvers bij Albert Heijn-winkels moet verspilling tegengaan

6 reacties
Foto via Albert Heijn

Vanaf vandaag kunnen klanten via de AH app in bijna alle Nederlandse Albert Heijn-winkels AH Overblijvers-pakketten reserveren en kopen. In Weert, Nederweert en Heythuysen doen de Albert Heijn-winkels van Heerschap mee. De vestigingen Dries en Muntpassage staan nog niet in de app, maar zullen wellicht snel volgen.

Bij de AH-winkels van Heerschap kun je meestal kiezen voor een Vegetarische Overblijver of een Verrassing Overblijver. Dit pakket kost € 4,95 en de producten hebben bij elkaar minimaal een waarde van € 14,95.

Wat zijn ‘Overblijvers’

Overblijvers zijn producten die aan het eind van de dag overblijven en een naderende houdbaarheidsdatum hebben of uit het assortiment gaan. Een verzameling van deze producten zijn vanaf vandaag als AH Overblijvers-pakket te koop. Klanten kunnen in de AH-app zien welke pakketten er in hun winkel beschikbaar zijn. Ze kunnen deze reserveren en aan het einde van de dag ophalen in de winkel.

Voor een extra voordelige prijs is er keuze uit de volgende AH Overblijvers-pakketten: Verrassing, Vegetarisch, Bakkerij (Liefde & Passie-broden, donuts en afbakbroden). Brood van Gisteren en het Verspil-me-niet zakje vallen binnenkort ook onder het AH Overblijvers concept. Met dit landelijke initiatief is de verwachting dat Albert Heijn nog eens 4,5 miljoen kilo voedselverspilling per jaar bespaart. 

AH Overblijvers Groente & Fruit zakje 

Met het Groente & Fruit zakje – voorheen het Verspil-me-niet zakje – worden 5,5 miljoen stuks groente en fruit, zo’n 3,5 miljoen kilo, gered op jaarbasis. Voor €1,00 krijgen klanten een herbruikbaar verszakje gevuld met groente en fruit dat wat rijper is of een plekje heeft, maar nog steeds even lekker is. In het zakje zitten allerlei groente- en fruitsoorten zoals appels, uien, mandarijnen, courgettes en tomaten en heeft een waarde van €3,00.

Alle beschikbare zakjes van die dag liggen bij de groente- en fruitafdeling. Deze Overblijvers-variant is niet te reserveren via de app.

35% sticker 

Al meer dan 10 jaar gebruikt Albert Heijn de 35% sticker. Deze sticker wordt voor 10 uur ’s ochtends op producten geplakt en zorgt ervoor dat ze de hele dag met korting verkocht worden. Producten die langer houdbaar zijn of die klanten niet in een dag kunnen consumeren, prijst de supermarktketen enkele dagen voor de houdbaarheidsdatum al af.  

Hoe kun je een Overblijver reserveren?

Open de app > Klik op ‘Producten’ onderin de app > Klik op het blokje ‘AH Overblijvers’ (het kan zijn dat je een beetje moet swipen van rechts naar links) > Druk op ‘Winkels om je heen’ en selecteer jouw gewenste vestiging. De rest wijst zich vanzelf. Vergeet alleen niet om een boodschappentas mee te nemen. Je kan de overblijver op het einde van de dag afhalen bij de gekozen Albert Heijn vestiging.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
6 reacties