Brede School Moesel 10 jaar: Leerlingen voor één dag circusartiest

De Brede School Moesel bestaat 10 jaar. Om dit te vieren had de school vrijdag Circus Tadaa! uitgenodigd. Medewerkers van het circus leerden de kinderen een aantal circusacts. ’s Middags mochten ze hun geleerde kunstjes laten zien tijdens de eindvoorstelling.

Sporthal wordt circustent

Het was de bedoeling dat Circus Tadaa! naar de school op Moesel zou komen maar vanwege het slechte weer was de activiteit verplaatst naar Sporthal Boshoven.

“Het is een goede georganiseerde chaos binnen”, aldus docente Yvonne Sleven. “Ze lopen allemaal een beetje door elkaar maar ze zijn wel enthousiast aan het oefenen”.

Event managers

Yvonne organiseerde samen met Vienna Janga de circusdag. De twee zijn event managers van de Brede School Moesel. Vienna: “We hadden de circusdag samen met de kinderen van Human Kind willen houden maar omdat we het naar Sporthal Boshoven moesten verplaatsen was dit niet meer te realiseren”.

Circus Tadaa!

Medewerkers van Circus Tadaa! leerden de kinderen de beginselen van bijvoorbeeld jongleren, koorddansen en eenwielfietsen. Dat deden ze samen met een aantal ouders die, voorafgaand aan de dag, een instructieavond hadden gehad.

Spelenderwijs konden de kinderen hun talenten ontdekken. Omdat veel circusacts in groepsverband uitgevoerd worden leerden ze ook hoe ze moeten samenwerken.

Na de pauze mochten de kinderen zelf kiezen welke act ze het leukst vonden en in de eindvoorstelling wilden laten zien.

Showtime

Om twee uur was het dan zover: tijd voor de eindvoorstelling. Op de vloer rondom de piste zittend keken de kinderen naar de acts van hun schoolgenootjes. Op de tribunes hadden vele vaders, moeders, opa’s en oma’s plaatsgenomen. Zij applaudisseerden voor de door hun kinderen en kleinkinderen knap ingestudeerde kunstjes. De kinderen waren voor één dag een echte circusartiest. En daar genoten ze zichtbaar van.

Jubileum

Precies tien jaar geleden werd het toen nieuwe schoolgebouw van de Brede School aan de Stadhouderslaan geopend. De Brede School ontstond door een fusie van R.K. Basisschool De Zevensprong en Basisschool Nassauhof.

In deze video zie je hoe de kinderen oefenden voor hun circusact.

Bekijk de video: https://youtu.be/b4rHbpwFa08