Hulpdiensten rukken uit voor ontspoorde trein

Update 3.36u – De hulpdiensten kregen rond middernacht een melding van een ontspoorde trein tussen Weert en Kelpen-Oler.

Volgens de eerste berichten zijn passagiers aanwezig in de trein. De melding is vooralsnog geen gewonden.

De hulpdiensten zijn massaal aanwezig. De situatie lijkt mee te vallen. Brandweerlieden en ProRail doen momenteel onderzoek naar de ernst van de situatie. De trein ligt in elk geval niet op z’n zijkant.

Update 1.26 uur: Het voorste deel van de trein is ontspoord nadat vermoedelijk een spoorstaaf op de rails is gelegd. Er zaten volgens ProRail zo’n 500 reizigers in de trein, zij worden momenteel geëvacueerd.

Update 1.52 uur: In de trein zaten voornamelijk jongeren. Eerst wordt vanwege de veiligheid de snelweg A2 tussen Kelpen-Oler en Weert / Nederweert afgesloten om de evacuatie veilig te laten verlopen. De trein staat namelijk stil op het A2-viaduct.

Update 3.36 uur: Het aantal passagiers dat in de ontspoorde trein zat was 250 in plaats van 500. Je leest er meer over via: https://www.weertdegekste.nl/?p=622156