Maak kennis met de Herenboerderij; waar de prijs van groenten niet stijgt

Herenboeren Land van Weert houdt op zondag 2 oktober tussen 11.00 en 14.00 uur een open dag. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen op Herenboerderij Altweert aan de Grotesteeg 1 te Weert. In tijden van inflatie en steeds hogere prijzen voor verse groenten, blijft de prijs voor het wekelijkse onbespoten groentenpakket op deze herenboerderij gelijk.

Herenboeren Land van Weert is een initiatief van een groep inwoners uit de regio Weert en Nederweert. Wat ze willen is gezond en lekker eten voor een goede prijs. Zij produceren hun eten in eigen omgeving en doen boodschappen op hun boerderij. Zo eten ze met de seizoenen mee.

Activiteiten

De herenboeren bieden tijdens de open dag weer een gevarieerd programma waarin voedsel centraal staat. Doe mee met de prijsvraag en raad wat de winkelwaarde is van een groentenpakket. De winnaar mag 8 weken lang op de boerderij gratis het wekelijkse groentenpakket ophalen.

Voor kinderen is er een leuke herfstactiviteit: de Herenboerenschool leert hoe je pompoenen kunt beschilderen. Proef van een heerlijk herfstsoepje en lekkere hapjes, gemaakt van onbespoten producten van eigen bodem. Onze gidsen verzorgen doorlopend korte rondwandelingen over de boerderij. Ontdek de akkers met strokenteelt, de grote boomgaard en de smulwallen voor mens en dier. Of geniet van de prachtige kruidentuin waar ook eetbare bloemen staan.

Heb je interesse maar kun je 2 oktober niet, meld je dan via de website aan voor een zondagse rondleiding: https://landvanweert.herenboeren.nl/rondleidingen/.

Kom met de fiets

Duurzaam handelen vinden ze belangrijk. Niet alleen het voedsel willen ze gezond produceren, ook maken ze zoveel mogelijk gebruik van de fiets. Ze nodigen je van harte uit om dan ook met de fiets te komen.

Meer weten? Kom naar de Open Dag op 2 oktober.