Open wandeling ‘Weert Wordt Wakker’

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 2 min. leestijd

De Weerter stadsgidsen organiseren op zondag 9 oktober de open wandeling ‘Weert Wordt Wakker’. De afgelopen jaren kon deze nieuwste wandeling van de stadsgidsen over ‘de opkomst van Weert als industriestad’ vanwege de coronamaatregelen geen doorgang vinden.

Deze thema-wandeling wordt, net als bij de Van Horne Wandeling uit 2018, ingeleid door een informatief filmpje over de industriële ontwikkeling van Weert door de jaren heen.

De wandeling begint bij Antje van de Statie om 14.00 uur, direct na vertoning van het filmpje en duurt tot ongeveer 15.30 uur. De kosten bedragen 6 euro (tot 12 jaar gratis), inclusief filmpje + koffie of thee.

Aanmelden

Aanmelden: [email protected]  o.v.v. aantal deelnemers én voorkeur voor thee of koffie.

Over de film en wandeling

Weert kende haar Gouden Eeuw ruim een eeuw eerder dan West-Nederland. Tijdens de roerige Tachtigjarige Oorlog lag Zuid-Nederland in de bufferzone tussen het Staatse noorden en het Spaanse zuiden, een positie funest voor de handel natuurlijk. Het duurde tot eind negentiende begin twintigste eeuw voor het ingedommelde handelsstadje van weleer ontwaakt. Met name de ontsluiting van Weert door kanaal, wegen en spoor draagt daar aan bij. De wandeling start met een introfilmpje dat laat zien hoe Weert zich ontwikkelt tot een industriestad. Logisch dat de wandeling start bij het station. De route loopt  via de Stationsstraat, de Singel en Fatima naar de Parallelweg. De gids vertelt aan de hand van gebouwen en (lucht)foto’s de opkomst en neergang van deze eerste ‘industriewijk’ van de stad.

Meer informatie

Meer informatie kun je vinden via: www.stadsgidsenweert.nl en Facebook: https://www.facebook.com/stadsgidsenweert.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie