Woning in Stramproy flink beschadigd na brand door blikseminslag

De brandweer en politie kregen woensdag iets voor 1.00 uur een melding van een woningbrand aan de Bergerothweg in Stramproy.

Bij een woning was de bliksem ingeslagen. De knal van het onweer was zo hevig dat de bewoner en ook buurtbewoners meteen wakker werden. Toen de bewoner bij de vlizotrap naar de zolder een kijkje nam zag hij dat er brand was ontstaan. Het zorgde voor rookontwikkeling dat ook via de buitenzijde waarneembaar was.

De brandweer van Stramproy kwam met een tankautospuit te plaatse om de brand te doven. Omdat de ladderwagen van de brandweer Weert voor een brand in Nederweert was ingezet moest de hoogwerker van Roermond naar Stramproy komen.

Er werden een flink aantal dakpannen verwijderd zodat de brand van zowel binnen als buiten kon worden bestreden. Vanuit de hoogwerker werd er flink wat water het dakbeschot ingespoten.

Het was een lastige klus om de brand onder controle te krijgen. Zo’n drie uur na de melding was de brandweer nog steeds bezig met bluswerkzaamheden.

Niemand raakte gewond bij de brand. De woning heeft flinke schade opgelopen. Een medewerker van Stichting Salvage is ter plaatse voor de verdere nazorg.

Bekijk een video: https://youtu.be/-lyQgMnJj00