Bestelauto met aanhanger tolt tegen middengeleider op A2 bij Maarheeze

Maarheeze – Op de snelweg A2 tussen Weert en Eindhoven heeft zondag rond 17.00 uur een eenzijdig verkeersongeval plaatsgevonden.

Een bestelauto met aanhanger reed in de richting van Budel naar Eindhoven toen het ter hoogte van Maarheeze mis ging. De aanhanger begon te slingeren waarna de bestuurder van de bestelbus de macht over het stuur verloor.

Het gevolg was dat de bestelauto met aanhanger begon te tollen en met de neus in tegengestelde richting tegen de middengeleider tot stilstand kwam. Om de aanhanger stonden o.a. kasten, een gereedschapstrolley en een houten kist.

De bestuurder kwam met de schrik vrij en de lading zat goed bevestigd en was op de aanhanger blijven staan.

Snelweg minuutje dicht

Een berger kwam ter plaatse en heeft de auto met aanhanger uit de middenberm getrokken. Daarna moest de snelweg een minuutje worden afgesloten zodat de bestelauto met aanhanger weer kon omkeren. Vervolgens is men doorgereden naar de eerstvolgende afrit om het ongeval verder af te handelen.

File

Vanwege een ongeval ontstond er een file van ongeveer 6 kilometer (tot aan Weert-Noord / Nederweert). Inmiddels is de snelweg weer vrijgegeven. De beschadigde middengeleider wordt op een later moment gerepareerd.

Kop-staart ongeval in file

Rond 18.00 uur werd opnieuw een berger opgeroepen. In de file ter hoogte van de toerit Budel / Maarheeze had een kop-staart botsing plaatsgevonden waar twee auto’s bij betrokken waren geraakt.