Bewoners Land van Horne genieten van gekke streken in circus

Deze week heeft ‘Circus in de Zorg’ haar tent opgeslagen bij zorgcentrum Hieronymus. Dit om alle bewoners van Land van Horne een onvergetelijke ervaring te bezorgen.

Vier dagen lang verzorgen professionele artiesten drie keer per dag een voorstelling. De bewoners genieten volop. Met een lachend gezicht vertelt Cor Verdonschot: “Geweldig! Klein maar gezellig. Het is lang geleden dat we bij het circus zijn geweest. Vooral als er een groot circus kwam gingen we kijken. Maar een kleintje is ook gezellig, daar halen ze ook nog gekke streken uit, hahaha”.

Circus in de Zorg

Circus in de Zorg maakt plezier en vertier toegankelijk. Het circus speelt in op de belevingswereld van senioren, en brengt bij hen veel herinneringen naar boven. De artiesten zijn niet alleen lenig en grappig, maar ook sensitief en begaan met het publiek. Acrobaten doen spannende acts in de lucht, clown Frenky maakt jong en oud aan het lachen en hondjes dartelen door de piste. Samen creëren ze een plek vol magie en avontuur, die de dagelijkse belemmeringen even helemaal doet vergeten. Dat maakt de voorstelling toegankelijk, liefdevol en onvergetelijk.

Kwaliteit van leven

“Land van Horne vindt welzijn voor ouderen belangrijk en besteed daar ook aandacht aan. De kwaliteit van het leven moet goed zijn. Want als je je goed voelt, dan zijn mensen gelukkig.”, vertelt welzijnscoach Stefanie Derks van Wozoco Hushoven.

Voor de ouderen van Wozoco Hushoven was het een geweldig dagje uit. Dat begon al in de bus die ze van Hushoven naar de Biest bracht. Lekker via de grote ramen naar buiten kijken tijdens de rit.

Benieuwd naar de ervaringen? Bekijk de video: https://youtu.be/oH41OTTddSA