Dienstregeling aangepast, minder treinen in het weekend tussen Eindhoven en Weert

Algemeen Cranendonck Informatie Regio 3 reacties 2 min. leestijd

De NS gaat de dienstregeling voor het jaar 2023 aanpassen. Dat doen ze zodat ze beter rekening kunnen houden met het verwachte personeelstekort.

De dienstregeling van 2023 gaat pas per december in, maar nu wordt de treindienst al stapsgewijs hierop aangepast. Eén van de aanpassingen is dat er in het weekend minder Sprinters rijden tussen Eindhoven en Weert rijden, maar er zijn ook aanpassingen elders in het land.

De oorspronkelijke dienstregeling voor 2023 is nog gebaseerd op de verwachte forse reizigersgroei uit 2019, maar de wereld ziet er nu anders uit volgens de NS. Reizigers krijgen te vaak te maken met op het laatste moment uitvallende treinen. Dit komt vooral door het tekort aan NS-medewerkers. Door structureel minder treinen te rijden wordt de treindienst meer voorspelbaar en hoeft er minder op het laatste moment te worden bijgestuurd. Daarnaast zorgen ze er zo voor dat ze de hoge werkdruk voor medewerkers kunnen verminderen.

Bij de NS beseffen zij zich goed dat de aanpassingen wennen zullen zijn voor haar reizigers. Treinen kunnen drukker zijn dan gebruikelijk en met name in de daluren, de avond en in het weekend zullen reizigers vaker moeten overstappen dan ze nu gewend zijn. Ze adviseren reizigers daarom om vooraf de reis en de drukte in de trein te checken in de NS-app.

Meer informatie: https://nieuws.ns.nl/ns-past-dienstregeling-verder-aan/

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
3 reacties