Hoofdprijs Onze Buurt voor Speelotheek Keent

Plaats een reactie

Speelotheek Keent in Weert heeft de Onze Buurt Prijs 2022 gewonnen. De enthousiaste groep kreeg een cheque van €25.000 overhandigd voor de inrichting en de eerste twee jaar. Dit jaar werden er 71 Limburgse projecten aangemeld bij ‘Onze Buurt’.

De jury van ‘Onze Buurt 2022’ gunde de Speelotheek in de wijk Keent in Weert de hoofdprijs, omdat de groep zich met grote toewijding richt op het weerbaar maken van kwetsbare groepen. De initiatief-groep is opgebouwd uit een brede laag actieve burgers en straalt kracht, creativiteit en humor uit.

“Kinderen groeien en leren van goed spelen, maar in steeds meer gezinnen is speelgoed de sluitpost. De Speelotheek voorziet in een behoefte van gezinnen, waarvan op termijn de hele maatschappij gaat profiteren als kinderen beter opgroeien”, zegt voorzitter Michiel Sluijsmans van Onze Buurt over de winnaar.

De Limburgse actie voor buurtprojecten Onze Buurt bestaat 10 jaar en deelde vanwege dit jubileum meer cheques uit dan ooit: onder de genomineerden is voor ruim een ton aan prijzengeld verdeeld.

Onze Buurt helpt al tien jaar vrijwilligersgroepen om hun buurtplan uit te voeren. Het is een prijzenactie van de verenigde woningcorporaties in Limburg, gesteund door Oranje Fonds en Provincie Limburg.

In deze video vertelt initiatiefneemster Yvonne Vaes-Lucas meer over wat de Speelotheek gaat en kan gaan doen: https://youtu.be/jY-aZJya36A

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie