Vrijwillige hulp voor palliatieve zorg aan huis

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd
VPTZ Nederland

Zaterdag 8 oktober was het de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg. Wereldwijd is er aandacht voor hospice- en palliatieve zorg. Ondersteuning van mensen in de laatste levensfase en hun naasten vormt een belangrijk onderdeel van deze zorg. 

VPTZ-Midden-Limburg

VPTZ-Midden-Limburg is een organisatie die zich inzet voor mensen die thuis willen sterven. Samen met mantelzorgers en de beroepsmatige zorg doen de vrijwilligers wat er gedaan moet worden in deze bijzondere periode.

Vrijwilligers van VPTZ-Midden-Limburg nemen taken van mantelzorgers over, zodat zij even wat gas terug kunnen nemen. Dat kan gaan van het doen van een boodschap tot aan het bieden van een luisterend oor en emotionele ondersteuning, zowel aan de mantelzorger als aan andere naasten.

Daarnaast is het ook enorm belangrijk dat de mantelzorger zo nu en dan wat tijd voor zichzelf kan nemen, zodat hij de zorg beter vol kan houden. Weten dat er een ervaren vrijwilliger aanwezig is, kan de mantelzorger de rust geven die hij op dat moment zo hard nodig heeft.

Hulp van vrijwilligers

Vrijwilligers van VPTZ-Midden-Limburg krijgen een gedegen opleiding en worden goed begeleid. Aan de hulp van vrijwilligers thuis zijn geen kosten verbonden. 

Voor interesse in deze vorm van hulp word je van harte uitgenodigd om vrijblijvend kennis met VPTZ-Midden-Limburg te maken. Hiervoor kun je terecht op www.vptzmiddenlimburg.nl of kun je contact opnemen met een van de coördinatoren via 06 – 44 34 98 10 of [email protected].

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie