Agenda docent ‘DJ Admin’ alweer gevuld met Grand Prixs

Algemeen Human interest Uitgelicht Weert 2 reacties 3 min. leestijd

Het Formule 1-seizoen zit erop voor Rick Jansen. Als DJ Admin was hij in 2022 bij 14 Grand Prix aanwezig. Het DJ-werk combineert hij met zijn baan als docent economie op de Philips van Horne in Weert. Van maandag tot en met donderdag is hij Rick. Op vrijdag ‘transformeert’ hij, zoals hij het zelf noemt, naar DJ Admin.

Veertien Grand Prixs

Dit Formule 1-seizoen kende 22 races. Rick, of eigenlijk dus DJ Admin, was er bij 14 aanwezig. Hij kijkt terug op een mooi, maar ook hectisch jaar. “Zandvoort is wel heel bijzonder. Daar staan we in een ‘arena’ voor 55.000 mensen. Dat is niet te bevatten. En ik ben voor de eerste keer bij de avondrace in Singapore geweest. Ook dat was heel bijzonder”.

Orange Army

Als DJ Admin entertaint Rick Jansen onder andere de Orange Army, de fans van Max Verstappen. “Dat kunnen kleine groepen zijn zoals 300 mensen in Bahrein … tot aan 60.000 man vanuit Nederland in Oostenrijk”. Daarnaast wordt hij door de organiserende circuits ingehuurd om de ‘andere’ Formule-1-fans te vermaken.

Van Snollebollekes tot dance

“Als ik voor de Nederlanders draai is het best ‘plat’; Snollebollekes en Jan Biggel. En als ik echt voor de Formule 1 draai dan is het echt internationale muziek; een beetje dance, een beetje house, een beetje r&b .. een beetje van alles wat”.

Hectisch

Vliegtuig in, vliegtuig uit, klaslokaal in, klaslokaal uit; zo zagen veel weken er in 2022 voor Rick uit. “Logistiek was het soms wel een hele uitdaging om overal op tijd te komen. Uiteindelijk is dat wel gelukt”.

Nu het Formule 1-seizoen erop zit betekent dit nog geen rust voor de DJ. “Dit weekend heb ik mijn optredens nog in Nederland staan en vanaf volgende week ga ik weer beginnen in Japan. Dan hebben we korte weekend-trips naar Azië toe om daar drie of vier clubshows op een avond te doen”.

Volgend seizoen

Door het zoveel kunnen draaien tijdens Grand Prixs wordt de naam van DJ Admin steeds bekender. “Door het succes van Max Verstappen lift ik natuurlijk wel mooi mee en krijg ik nog meer evenementen. En daardoor verspreidt die naam zich een beetje als een olievlek”. Het komende raceseizoen staan er 24 Grand Prixs op de kalender. Voor 16 van deze zijn de contracten inmiddels getekend.

In deze video neemt DJ Admin ons onder andere mee naar de laatste Grand Prix van het afgelopen seizoen; die van vorige week in Abu Dhabi. Met ons blikt hij terug op zijn werk als DJ in het jaar dat Max Verstappen voor de tweede keer wereldkampioen in de Formule 1 werd: https://youtu.be/zLFnYITWX0U.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties