Alzheimer Café over leefstijl, voeding en dementie in Bibliocenter Weert

Foto via Pixabay

Op maandag 21 november is er weer een Alzheimer Café in het Bibliocenter in Weert. Het thema is leefstijl, voeding en dementie.

Een gezonde leefstijl is belangrijk voor iedereen, of het nu gaat om een zorgprofessional, een mantelzorger of een persoon met dementie. Toch zijn er veel factoren die het volgen van een gezonde leefstijl kunnen belemmeren. Tijdens deze avond gaan we met deskundigen in gesprek over het belang van een gezonde leefstijl en zullen we ontdekken hoe het kan dat leefstijl samenhangt met hersengezondheid en het risico op het krijgen van dementie. Ook kijken we in meer detail naar het belang van voeding en reikt een leefstijlcoach praktische handvatten aan waarmee we samen een eerste stap richting een (nog) betere leefstijl – en daarmee hersengezondheid – kunnen zetten.

Alzheimer Café Weert

Iedereen is van harte welkom in het Alzheimer Café. Zowel mensen met dementie en hun partners, mantelzorgers, familieleden, zorgverleners, als mensen die zich verbonden voelen met het onderwerp – jong en oud.

Vooraf aanmelden is niet nodig en je eerste kopje koffie of thee is gratis. Een eventuele volgende consumptie is voor eigen rekening.

Praktische informatie

  • Datum: maandag 21 november 2022
  • Locatie: Bibliocenter Weert, Wilhelminasingel 250 in Weert
  • Tijd: 19.30 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)

Vooruitblik

Het volgende Alzheimer Café Weert vindt plaats op 19 december en heeft als thema ‘partner in balans’. Het wordt een avond in decembersfeer, met kerstbrood en glühwein, omlijst door zang van Simone Slegers.