Buurtpreventie Budel zoekt versterking

Budel – Buurtpreventieteams bieden extra oren en ogen op straat. Door mee op te letten, mensen op risicovolle situaties of gedrag te wijzen, zichtbaar aanwezig te zijn en indien melding te doen bij gemeente of bij politie dragen de teams bij aan het terugdringen van overlast, vernielingen en criminaliteit. Buurtpreventie levert zo een actieve bijdrage aan de veiligheid en het veiligheidsgevoel. Reden genoeg om een sterk en flexibel buurtpreventieteam op te bouwen. En daar kunnen ze in Budel nog wel wat vrijwilligers voor gebruiken.

Buurtpreventieteam Budel

Het buurtpreventieteam van Budel maakt regelmatig een wandeling door de verschillende wijken van Budel, Budel-Schoot, Budel-Dorplein, Gastel en Soerendonk. De leden van het team zijn te herkennen aan hun reflecterende hesjes. Via WhatsApp spreken zij onderling af waar en wanneer zij gaan wandelen. Doorgaans is dit één keer per week, in de avonduren.

Tijdens deze wandelingen letten de vrijwilligers op alles wat met veiligheid te maken heeft. Zo zijn ze alert op bijzonderheden als slecht verlichte plekken, geven ze tips aan mensen die ze tegenkomen en maken ze een praatje met buurtbewoners. Op deze manier is het buurtpreventieteam altijd op de hoogte van wat er leeft in de wijk.

Uitbreiding

Omdat het team van buurtpreventie Budel nog niet zo groot is, zijn zij op zoek naar extra vrijwilligers. Buurtgenoten dus, die graag wandelen en veel waarde hechten aan veiligheid en welzijn. Zowel jong als oud is welkom; iedereen vanaf 18 jaar kan een bijdrage leveren.

Als lid van de buurtpreventie loop je altijd samen met meerdere personen. Hierdoor ontstaat een prettig contact tussen de vrijwilligers onderling en wordt het gevoel van veiligheid nog eens extra versterkt. De loopgroep is erg flexibel: je kunt per ronde aangeven of je mee wilt gaan en ook als je niet in staat bent om snel of lang genoeg te lopen zijn er tal van mogelijkheden.

Interesse? Stuur een e-mail naar [email protected] onder vermelding van je naam, adres en telefoonnummer.