Extra koopzondagen en Pietenparty in Weert

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 3 min. leestijd

Ondernemers in de binnenstad van Weert maken zich op voor de feestdagen. Met extra koopzondagen en een slinger van licht transformeert het centrum naar het sfeervolle decor van de zoektocht naar de leukste cadeautjes.

Pietenweekend

Op zaterdag 26 en koopzondag 27 november vieren Pieten van het Huis van Nicolaas feest in het centrum. Een bijzonder gezelschap Muziekpieten, begeleid door live muziek vanaf een rijdende piano, maakt er een swingend geheel van in de Muntpassage. Op koopzondag loopt er een heuse Pietenband door de straten. Winkels zijn dan geopend van 13:00 tot 17:00 uur en parkeren is gratis.

Extra koopzondagen

Het mooiste cadeau koop je lokaal. In de laatste maand van het jaar kan de Sint ook op koopzondag 4 december nog inkopen doen. En op zondag 11 of 18 december shop je de allerleukste kerstcadeautjes in de binnenstad. Tijdens koopzondagen is parkeren gratis in het centrum, uitgezonderd parkeerlocaties met een slagboom.

Winters winkelen weekend

In het weekend van zaterdag 17 en zondag 18 december zijn er door de gehele binnenstad bovendien diverse winteracts in steampunk stijl. Ook kun je het Levende Kerstboompje tegen het lijf lopen en zal Frosty de Zingende Sneeuwman een lach op het gezicht van vele kindjes toveren. Een opvallende reus en ballerina-act rijden op een gigantische kerstbal door de straten. Nostalgieliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij het Dickens-stijl vocaal ensemble dat drie keer zal optreden op diverse locaties, waaronder buiten bij de trappen van Museum W.

Extra gezelligheid wordt geboden door de weekmarkt, die bezoekers trakteert op warme glühwein, chocomel en erwtensoep. Van 17 t/m 30 december ben je welkom in het Birgittinessenklooster om de kerststal te bewonderen, gepresenteerd door de Vrienden van de Birgittinessen in de Maasstraat. Weert Marketing opent in samenwerking met Weerterlandhout tijdens het weekend van 17 en 18 december een pop-up Inpak & Workshops-atelier aan de Hoogstraat 2. Hier kun je je kerstaankopen feestelijk en kosteloos (laten) inpakken en voor de kinderen zijn er creatieve workshops met houtbewerking. Met de komst van de échte Kerstman op zondag 18 december staat de binnenstad dit weekend bol van de winterse belevenissen.

Koopzondagen 2022

  • 27 november – Pietenweekend
  • 4 december
  • 11 december
  • 18 december – Winters winkelen weekend

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie