Feestelijke opening Weert Respecteert in Bibliocenter

Weert Respecteert, met als thema ‘Respect voor elkaar’ is op 5 november feestelijk geopend door wethouder Michèle Ferrière. Aansluitend aan de opening konden bezoekers de nieuwsgierigheid de vrije loop laten in de Mensenbieb. Uit een catalogus van ‘levende boeken’ konden zij een mens kiezen met een bijzonder verhaal en het gesprek starten.

Weert Respecteert

Tijdens Weert Respecteert vieren we de diversiteit in de samenleving. In de maand november worden allerlei activiteiten georganiseerd om elkaar te ontmoeten, zoals de films, theatervoorstellingen, evenementen en meer.Bij iedere activiteit staat een groep uit de samenleving in de spotlight. Stap eens in de wereld van een ander! Het volledige programma staat op: www.weert.nl/respecteert

In Weert telt en doet iedereen mee en dat vieren we tijdens Weert Respecteert. Dank aan alle Weerter organisaties die zich inzetten om een maand lang de diversiteit in Weert samen te vieren. Weert Respecteert draait om elkaar ontmoeten en met een veelzijdig programma aan activiteiten leren we elkaar in Weert beter kennen en begrijpen.

Wethouder Michèle Ferrière:

Mensenbieb

Tijdens de opening konden bezoekers ‘levende boeken’ lenen in de Mensenbieb.

Ze konden in gesprek gaan met onder andere een transpersoon, iemand die dakloos is, in een rolstoel zit of moeite heeft met lezen en schrijven. Daarmee kregen ze een unieke inkijk in de wereld van een ander. De Mensenbieb brengt mensen letterlijk met elkaar in gesprek en draagt daardoor bij aan verbinding en meer wederzijds begrip in onze samenleving.

Weert Respecteert 2022 is een samenwerking tussen RICK, Bibliocenter, Gilde Opleidingen, B·Sassy, CJG, Punt Welzijn, Munttheater, Amnesty International, Gotcha Cinema, OUCH ZO, COC Limburg en Gemeente Weert.


Een fotobijdrage van Arjanne van Voorst: