Goud voor oliebollen en luxe stol van Bakkerij Heerschap

Algemeen Spotlight Uitgelicht Weert 1 reactie 3 min. leestijd

De oliebollen en luxe stol van Bakkerij Heerschap zijn door het Nederlands Bakkerij Centrum bekroond met goud. Hiermee voldoen de oliebollen aan strenge kwaliteitseisen en onderscheiden ze zich van andere producten. 

Bakkers die kwalitatief hoogwaardige producten bakken, komen in aanmerking voor een gouden  bekroning. Tijdens de keuring, die wordt uitgevoerd door de keurmeesters van het Nederlands  Bakkerij Centrum in Wageningen, wordt er naar diverse aspecten van het product gekeken. 

Vijf gouden medailles

Om in aanmerking te komen voor een gouden bekroning moet het product aan hoge eisen voldoen. De score wordt uitgedrukt in maximaal vijf gouden medailles per onderdeel. Wanneer een product op drie onderdelen de maximale score haalt en alle andere onderdelen niet lager scoort dan 4, verdient het de titel ‘Bekroond met Goud’.

Marina, bakker bij Bakkerij Heerschap, vertelt: “Ieder jaar kijk ik opnieuw uit naar deze tijd van het jaar. Niet alleen vanwege de gezelligheid en sfeer rondom de feestdagen, maar ook vanwege de speciale producten! Allemaal superlekker, maar baktechnisch een échte uitdaging. Voor onze luxe stol zijn we op zoek gegaan naar een speciale bloem. In de stol gaat namelijk zoveel vulling (diverse noten en een fruitmix) dat een normale bloem de vulling niet kan dragen. Daarnaast moeten we het deeg goed en op een bepaalde manier kneden en op exacte momenten bakken om tot het beste resultaat te komen. Ik vind het altijd geweldig als het dan weer gelukt is en daarom ben ik nu extra trots dat onder andere de luxe stol met goud is bekroond is!” 

Het proeven waard

Deze met goud bekroonde producten zijn zeker het proeven waard. Behalve in de bakkerswinkel in Roggel, zijn de oliebollen na Kerst ook verkrijgbaar bij de zes Albert Heijn Heerschap supermarkten in Weert, Nederweert en Heythuysen. De luxe stol ligt inmiddels al in de winkels. Speciaal voor een kleiner gezelschap is de luxe stol ook per vijf sneetjes verkrijgbaar. 

Het Nederlands Bakkerij Centrum

Het Nederlands Bakkerij Centrum is het kennis- en adviescentrum voor de bakkerij. Bij het NBC werken diverse keurmeesters met een lange staat van dienst in de bakkerijsector. De keuringen van het NCBC zijn objectief en onafhankelijk en worden al ruim 100 jaar uitgevoerd. 

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
1 reactie