Sluipverkeer Maarheeze neemt toe: doseerlichten vaker actief

Maarheeze – Sinds een jaar zijn er doseerlichten in Maarheeze en Sterksel op de Philipsweg, de Oranje Nassaulaan, d’Aasdonken en Sterkselseweg. De afgelopen maanden is de verkeersintensiteit weer toegenomen en treden de lichten regelmatig in werking. 

Zo werken de doseerlichten

De doseerlichten worden actief als er sprake is van langzaam rijdend verkeer of een file op de A2 en er tegelijkertijd – als gevolg van sluipverkeer – meer intensiteit wordt geregistreerd op de locatie van de doseerlichten zelf.

Als de doseerlichten in werking treden dan geven deze steeds 80 seconden rood licht. Bij groen licht kunnen een beperkt aantal auto’s doorrijden. Lijnbussen zijn uitgerust met een systeem dat ervoor zorgt dat de doseerlichten langer groen blijven, zodat zij zo min mogelijk vertraging oplopen.

Evaluatie

De storingen in het voorjaar zijn telkens (snel) verholpen, al heeft dit er in sommige gevallen voor gezorgd dat de doseerlichten niet in werking traden toen dit wel het geval had moeten zijn. Na de winterperiode vindt er een evaluatie plaats en worden er mogelijk aanpassingen in de werking van de lichten doorgevoerd.

Als je denkt dat de doseerlichten niet juist werken, geef dit dan door aan de gemeente: www.cranendonck.nl/melding.