Speelotheek Keent geopend: eerste spellen en knutselboxen uitgeleend

Algemeen Uitgelicht Weert 1 reactie 3 min. leestijd

De Speelotheek Keent heeft vrijdagmiddag voor het eerst de deuren geopend. Verschillende kinderen kwamen met hun vader of moeder om een spelletje, puzzle of knutselbox te lenen. Ter gelegenheid van de eerste leendag was er hoog bezoek.

Speelgoedkast

Yvonne Vaes, initiatiefneemster van de Speelotheek, loopt tevreden rond in de centrale hal van het Keenter Hart waar vanaf nu de Speelotheek Keent te vinden is. Op de plek waar tot voor kort nog een grote televisie hing staat nu een grote kast vol met spelletjes, puzzles en plastic boxen. Deze zijn vanaf nu allemaal te leen.

Lidmaatschap

Om speelgoed te kunnen lenen bij de Speelotheek moet je wel lid worden. Dat kost één euro per kind per jaar, zo vertelt Yvonne. “Als je je nu inschrijft ben je lid tot 1 januari 2024 en mag je ieder stuk speelgoed dat je leent drie weken thuishouden”.

Om half drie, een half uur na opening, waren de eerste acht kinderen al ingeschreven. “Het is een voorzichtig begin, maar als straks de scholen uit zijn zullen het er vast snel meer worden”, zo blikt de initiatiefneemster vooruit.

Prijs

Eind oktober was er mooi nieuws voor de Speelotheek. Yvonne Vaes kreeg voor haar initiatief een cheque van € 25.000 uitgereikt. De toen nog in oprichting zijnde speelgoed-uitleen was de grote winnaar van de Limburgse Stimuleringsprijs ‘Onze Buurt’.

Bezoekje

Niemand minder dan de Sint kwam, samen met twee Pieten, vrijdag even een kijkje nemen in de gloednieuwe Speelotheek. Hij nam de tijd om even met de aanwezige kinderen een praatje te maken over al het speelgoed dat er te leen is. De Pieten deelden ondertussen pepernoten uit.

Openingstijden

De Speelotheek Keent is vanaf nu iedere vrijdag en zaterdag geopend. Op vrijdagmiddag kun je er terecht tussen 14.00 en 16.00 uur. Op zaterdagochtend zijn de deuren geopend tussen 10.00 en 12.00 uur.

Voor het laatste nieuws over de Speelotheek kun je terecht op de Facebookpagina van de uitleen: www.facebook.com/speelotheekkeent.

In deze video nemen we een kijkje in de gloednieuwe Speelotheek. Yvonne Vaes vertelt ons meer over de vervolgplannen want het assortiment speelgoed zal de komende maanden nog flink worden uitgebreid: https://youtu.be/g5tkhbNeKjw.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie