Amnesty-schrijfactie Write for Rights

Plaats een reactie

Op zaterdag 10 december is het weer tijd voor het grootste mensenrechten-evenement ter wereld. Tijdens de Amnesty-schrijfactie Write for Rights komt men ieder jaar in actie voor mensen die onterecht vastzitten of worden bedreigd vanwege hun werk, mening of om wie ze zijn. Honderdduizenden brieven gaan naar koningen, ministers en presidenten om hen te vragen een einde te maken aan onrecht. Wil jij dit jaar ook meedoen? 

De afgelopen jaren hebben de schrijfacties van Write for Rights gezorgd voor vele vrijlatingen en strafverminderingen. Zo is vorig jaar nog Bernardo Caal Xo uit Guatemala vrijgekomen.

Praktische informatie

Het schrijven van brieven vindt van 11.00 tot 18.00 uur plaats in het bijgebouw van het Franciscushuis, op de Biest 43A in Weert. Digitaal deelnemen is ook mogelijk, door een e-mail te sturen naar [email protected]. Je ontvangt dan een link waarmee je alle brieven kunt downloaden. Ook krijg je uitleg over de manier waarop de brieven verstuurd kunnen worden, evenals een lijst met adressen in Weert waar je de brieven in de bus kunt deponeren.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie