Drukte bij Weerter vuurwerkwinkels

11 reacties

De verkoop van vuurwerk is donderdag gestart. In de twee Weerter vuurwerkwinkels was het al direct druk. Met name het online bestelde vuurwerk werd afgehaald. Ondanks het verbod op vuurpijlen en knalvuurwerk verwachten de verkopers een topomzet.

Het mag weer

Het is inmiddels alweer een tijdje geleden dat er voor het laatst legaal vuurwerk gekocht kon worden. Door corona was dit twee jaar niet mogelijk. Veel mensen hebben ernaar uitgekeken om deze jaarwisseling weer wat te kunnen afsteken. “Het is veel drukker dan anders”, vertelt Willemien Buwalda van de Vuurwerkgigant Weert. “Heel veel online-bestellingen maar ook in de winkel hebben we vanochtend stormloop gehad”.

Geen pijlen en knalvuurwerk

Eddy Posno, van Posno-Sport, schrok in eerste instantie van het verbod op de verkoop van knalvuurwerk en vuurpijlen. Inmiddels verwacht hij dat de omzet ten opzichte van 2019 flink zal stijgen. Dat heeft ermee te maken dat er ten opzichte van drie jaar geleden flink wat minder concurrenten zijn. “Als je dan ziet dat er minder verkooppunten komen en plaatsen om je heen dat er ook geen verkooppunten meer zijn … ik denk dat we goed gaan verkopen”.

In deze video nemen we een kijkje bij de twee vuurwerkverkooppunten in Weert. We lopen onder andere een klant tegen het lijf die zijn in Duitsland aangeschafte vuurwerkvoorraad ter waarde van €2.000 nog een beetje komt aanvullen: https://youtu.be/8EkU0tNz_ZE

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
11 reacties