Rechtbank spreekt zich uit over conflict bij bestuur van Stichting Bospop

Algemeen Weert 3 reacties 1 min. leestijd

Vorig jaar is binnen het bestuur van Stichting Bospop onenigheid ontstaan over de keuze van een nieuw in te voeren bestuursmodel. Er ontstond een verschil van inzicht dat leidde tot het ontslag van drie bestuursleden.

De drie ontslagen bestuursleden stapten naar de rechter omdat ze het niet eens waren met hun ontslag. Vorige week deed de rechtbank uitspraak en concludeerde dat het ontslag teruggedraaid moest worden.

Volgens de rechtbank kan gezegd worden dat het genomen ontslagbesluit in strijd was met de geest van de statuten. Dit omdat het ontslag de weg vrij moest maken om de gewenste statutenwijziging door te zetten.

Tijdens de rechtszaak werd gesuggereerd dat de (toenmalig) voorzitter van de stichting financieel wanbeheer heeft gevoerd. De rechter heeft hier echter geen aanwijzingen voor gevonden.

Het volledige bestuur zal dus om tafel moeten om het voorbestaan van de Stichting Bospop te bespreken. Een hoger beroep van de rechtszaak behoort ook nog tot de mogelijkheden.

Je kan de details en het feitenrelaas raadplegen via de gepubliceerde uitspraak: https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBLIM:2022:9438

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
3 reacties