Vierde container Stichting Cuba Adelante gelost in Cuba

Algemeen Someren 1 reactie 2 min. leestijd

Someren-Eind – Op maandag 5 december is de container die door Stichting Cuba Adelante in Someren-Eind is volgeladen in Cuba opgehaald en naar zijn eindbestemming in Holguin gebracht. Daar zijn de ingezamelde goederen verdeeld over verschillende overheidsinstanties in Holguin, zoals weeshuizen, scholen, een instantie voor motoriek gehandicapte mensen, een ziekenhuis, journalisten, het Cubaans Instituut voor Vriendschap met de Volkeren en een bejaardentehuis in Banes.

De directrice van het bejaardentehuis, Marta, was blij met de vele spullen: meubilair voor de recreatiezaal, matrassen, beddengoed, incontinentiemateriaal, gezelschapsspellen, kookpannen, een fiets en vele andere bruikbare items.

Ook in het weeshuis voor geestelijk gehandicapte kinderen in Holguin waren ze erg blij met de vele donaties in de vorm van onder andere diverse educatieve spellen, een zwembadje, kleding en schoenen.

Verscheping

De container uit Someren-Eind werd in november verscheept door Nirint Shipping BV naar de havenstad Moa in Cuba. Tot het moment van verscheping werd de container gestald bij Rhenus op de Maasvlakte. Het transport zelf werd zowel in Nederland als in Cuba verzorgd door Womy Equipment Supply.

De Cubaanse ambassadeur Anet Pino Rivero uit Den Haag heeft er mede voor gezorgd dat de container deze keer snel naar Cuba kon vertrekken. Daar werd de container geopend, geleegd en gecontroleerd door de overheid.

Dankwoord

Stichting Cuba Adelante wil Nirint BV, Womy Equipment Supply, Rhenus en Anet Pino Rivero bedanken voor hun hulp. Ook bedanken zij iedereen die gedoneerd of op een andere manier geholpen heeft met het vullen en verschepen van deze container voor Cuba. Daar vormen al deze spullen dit jaar een prachtig kerstcadeau!

Voor verdere informatie over Stichting Cuba Adelante en foto’s: www.stichtingcubaadelante.nl

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
1 reactie