Weerterheide decor voor oefening met Chinook-helikopters

Inwoners van Cranendonck en Weert horen al dagenlang het geklop van helikoptermotoren. Op en boven het militaire oefenterrein Weerterheide (bij Weerter- en Budelerbergen) wordt al een aantal dagen met Chinook-helikopters geoefend.

Of het nu gaat om het blussen van natuurbranden, (medische) evacuatie-operaties, verplaatsingen van militairen en materieel of het door de lucht transporteren van zware, grote objecten. Voor dit soort zaken zet Defensie veelvuldig de Chinook in.

Ook vandaag vloog een Chinook tussen Budel en Weert. De militairen van 298 Squadron oefenden hoe ze met deze tweemotorige helikopter tussen bomen en op hobbelige heide- en zandgronden kunnen landen.

De Chinook die vandaag werd ingezet is een van de nieuwste aanwinsten van Defensie in Nederland. De transporthelikopter is in 2020 gebouwd en na trainingen in o.a. de Verenigde Staten sinds 7 juli 2022 gestationeerd in Gilze-Rijen en in dienst van 298 squadron.

Video voor de liefhebbers: https://youtu.be/EalcxeE4B4I