Dertien kippen overleden na brand onder overkapping

De hulpdiensten werden zondag rond 2.50 uur gealarmeerd vanwege een woningbrand aan de Pelmersheideweg in Swartbroek.

Bij aankomst van de brandweer bleek dat een aangebouwde overkapping in brand stond. Er werd opgeschaald naar ‘middel brand’ en dat betekende dat een extra blusvoertuig ter plaatse kwam.

Door snel ingrijpen van de brandweer en de aanwezigheid van de stenen muur is voorkomen dat de brand oversloeg naar de woning. Er raakten geen mensen gewond, maar er waren helaas wel dertien kippen komen te overlijden.

Ondanks het snelle ingrijpen raakte de overkapping zwaar beschadigd. Deze moet als verloren worden beschouwd. De naastgelegen garage / bergingsruimte heeft enige rookschade opgelopen.

De bewoners van de woning lagen reeds te slapen toen de brand uitbrak. Ze werden gewekt door de overburen die de brand hadden ontdekt.

Vermoedelijk is de brand ontstaan nadat er vuurwerkresten in een krat waren gelegd en deze onvoldoende nat zijn gemaakt. Door het smeulen zijn de aanwezige andere materialen onder de overkapping gaan branden.

Stichting Salvage is ingeschakeld om de bewoners bij te staan bij de afhandeling van het incident. Rond 3.30 uur was de brand onder controle. De brandweer is nog enige tijd bezig geweest met nablussen.

Bekijk een video: https://youtu.be/wcGeTN3wHpg