Fietsster gewond na val op spekglad fietspad bij rotonde

De hulpdiensten werden donderdag rond 19.45 uur gealarmeerd vanwege een ongeval op de Onzelievevrouwestraat in Weert.

Bij de rotonde met de Maaseikerweg had een valpartij plaatsgevonden op een spekglad fietspad. Een fietsster was ten val gekomen en hierbij gewond geraakt. Omstanders stopten om hulp te verlenen. De fietsster is overgebracht naar het ziekenhuis.

Waarschuwing

Mocht je vanavond nog de weg op gaan, wees voorzichtig. De natte weggedeelten kunnen bevriezen waardoor het verraderlijk glad kan zijn. Ook witte wegmarkeringen zijn soms onverwacht spekglad. Als je bijvoorbeeld moet remmen kan het zomaar verkeerd aflopen.

Strooiwagens zijn in elk geval volop aan het rijden. Enkele ogenblikken na het ongeval had plaatsgevonden kwamen er strooiwagens aan om de rotonde en het fietspad te voorzien van strooizout. Dat hoeft overigens niet te betekenen dat de gladheid is verdwenen.