Het project Grensverleggers komt naar Weert, dé kans voor jongeren

Algemeen Weert Reageer 3 min. leestijd
Foto via Bibliocenter

In het kader van Maatschappelijke Diensttijd (MDT) is Bibliocenter een samenwerking aangegaan met Grensverleggers.

Grensverleggers is een uitdagend (landelijk) programma voor jongeren in de leeftijd van 18 tot 29 jaar, waarin zij talent ontwikkelen, iets doen voor anderen en de samenleving sterker maken. Het project heeft overal in Nederland haar sporen achtergelaten. En vanaf maart 2023 is Weert aan de beurt. Een groep jongeren uit Weert en omgeving krijgt de kans om onder begeleiding van het Grensverleggers team en coaches vanuit Bibliocenter een verbindend project te ontwikkelen.

Bibliocenter roept jongeren op zich te melden. De enige voorwaarde voor deelname is een volledige inzet tijdens het hele project. Er is geen specifieke voorkennis nodig. Grensverleggers werkt met diverse methodes en technieken waarbij alle jongeren gelijke kansen krijgen om zich te ontwikkelen en een waardevolle bijdrage te leveren.

Het programma

Voor de invulling van het project volgen de jongeren de gratis centraal georganiseerde trainingsdagen, ter waarde van € 2500,- op het gebied van samenwerking-, leiderschap-, dialoog-, en facilitaire technieken. De trainingen vinden plaats op 11 en 12 maart en 1 en 2 april 2023. Met deze input gaan ze aan de slag met het organiseren van een lokaal initiatief bij Bibliocenter Weert, gedurende 10 weken, 4 tot 8 uur per week.

Tot slot zal, aan het einde van het project, op 20 mei, een tof afsluitend event worden gehouden waar de resultaten van groepen over het hele land met elkaar gedeeld worden. Jongeren krijgen 150 euro onkostenvergoeding, de reiskosten vergoed en budget om het lokaal initiatief te ontwikkelen.

Ze hebben de vrijheid en verantwoordelijkheid om zelf de doelgroepen, thema’s en activiteiten te bepalen. Dat kan bijvoorbeeld een theaterstuk, talkshow, podcast, workshop of diner zijn. Het thema kan bijvoorbeeld gaan over kansengelijkheid, geluk of mentale gezondheid. Als de deelnemers aan de activiteit maar lokale bewoners zijn, zij lokale organisaties betrekken en proberen werelden bij elkaar te brengen.

Jongeren krijgen dé kans zich te ontwikkelen, iets goeds te betekenen voor hun omgeving en het verschil te maken. Met dit project voelen ze zich gewaardeerd en gehoord en kan de opgedane ervaring rechtstreeks naar het cv. Daarnaast ontwikkelen ze nieuwe vriendschappen en leren ze organisaties kennen. Maar vooral hebben ze héél veel plezier.

Deelnemen

Ben (of ken) jij de enthousiaste jongere die wil deelnemen? Wil je meer informatie of aanmelden, kijk op de website www.bibliocenter.nl/grensverleggers.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie