Onverklaarbare rookontwikkeling in de wijk Groenewoud

Voor de tweede dag op rij zijn de brandweer en politie gealarmeerd vanwege rookontwikkeling in de wijk Groenewoud.

Gisteravond rond 22.15 uur kwam er een melding binnen vanuit de Prinsbisdomstraat. De brandweer zocht vervolgens in de omgeving van Sportpark St. Louis en park Aan de Bron. Uiteindelijk werd er geen vuur of rook meer aangetroffen. In park Aan de Bron werd wel nog een verbrand flesje aangetroffen.

Vandaag om 15.50 uur kwamen er meldingen van rookontwikkelingen binnen vanuit de Maaslandlaan, Kesselstraat en Gulikstraat. De brandweer en politie werden wederom aangestuurd om een kijkje te gaan nemen.

De rookpluim was voor korte tijd waarneembaar en trok snel weg. De oorzaak was daarom lastig te achterhalen. De brandweer kwam met een SIV en tankautospuit ter plaatse. De brandweerlieden gingen samen met de agenten op onderzoek uit.

De brandweer zocht in brandgangen en de agenten hebben bij sommige huishoudens aangebeld, maar zonder resultaat. De oorzaak van de rookontwikkeling bleef onduidelijk. Omdat er verder geen gevaar was voor de omgeving vertrokken de hulpdiensten weer.

Met de grote haagbrand in de Gulikstraat tijdens de jaarwisseling in het achterhoofd zijn de hulpdiensten extra alert in deze buurt.