Politie zoekt getuigen van twee woninginbraken in Weert-Zuid

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd
Foto via Depositphotos ([email protected])

Het oude jaar eindigde en het nieuwe jaar begon spannend voor bewoners van twee woningen in Weert-Zuid. Zowel op 30 december 2022 als op 1 januari 2023 vonden er inbraken plaats in de wijk.

Twee inbraken in oudejaarsweekend

Op vrijdag 30 december tussen 16.15 en 20.37 uur is er een inbraak gepleegd op de Van Mecklenburglaan. Nog geen 48 uur later, op 1 januari 2023, was het raak op de Mauritsstraat, zo’ n 300 meter verderop. Hier is de woning tussen 01.20 en 09.00 uur vermoedelijk via de voorzijde betreden. Een grijze personenauto van het type BMW is weggenomen van de oprit.

Politie zoekt getuigen

De politie roept omwonenden op informatie die relevant kan zijn voor het lopende onderzoek te delen. Dit kan anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000 (gratis nummer). Denk daarbij aan:

  • Een persoon of meerdere personen die zich mogelijk vreemd gedroegen;
  • Verdachte voertuigen (auto’s, bromfietsen) in de straat of omgeving;
  • Informatie of gegevens van andere getuigen die deze delicten hebben gezien of gehoord;
  • Camerabeelden, foto’s en/of overige informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek.

Verdachte situatie gesignaleerd?

Zie je een verdacht persoon of voertuig in je omgeving? Noteer het signalement van de persoon of het kenteken van de auto. Voor verdachte situaties kun je altijd bellen met het alarmnummer 112. Voor meldingen waarbij de komst van de politie niet direct noodzakelijk is bel je 0900 – 8844.

Een inbraak voorkomen

Op de websites van de politie en van het Politiekeurmerk Veilig Wonen vind je tips om een woninginbraak te voorkomen, zoals het instellen van een automatische lichtschakelaar en het aanbrengen van geschikte sloten.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie